Süthane/ Mandıra İşçisi Nedir? Ne İş yapar? Süthane/ Mandıra İşçisi Görev tanımı nedir? Süthane/ Mandıra İşçisi meslek kodu nedir?

Süthane/ Mandıra İşçisi Meslek Tanımı : Çeşitli süthane/mandıra mamullerinin hazırlanmasında yer alan işlerin tamamını veya bir kısmını yapan kişidir

Süthane/ Mandıra İşçisi Meslek Kodu :7513.05

Meslek Adı : Süthane/ Mandıra İşçisi

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :İlköğretim

Süthane/ Mandıra İşçisi Görev ve İşlem Basamakları :

Süthane/Mandıra İşçisi (Genel) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:


a) Zararlı bakterileri yok etmek için çiğ süt veya diğer süthane/mandıra mamullerinin hazırlanmasında kullanılmak üzere bakteri kültürü yapmak,

b) Sütten kremayı ayırarak yayıkta tereyağı yapmak,

c) Sütü pıhtılaştırarak peynir yapmak,

d) Dondurma yapmak,


vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Kaynak: Mandıra İşçisi